Grobben upgrade naar PB-Transport Express met Rolcontainer en eFactuur

Het verder optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Om die reden stapt Grobben in Almelo over op PB-Transport Express en breidt tegelijkertijd uit met de modules PB-Rolcontainer en PB-eFactuur van Pieter Bas Automatisering.

‘Het plannen van het ophalen van volle rolcontainers is daarmee voortaan geautomatiseerd, waardoor een flinke efficiëntieslag wordt gemaakt,’ zegt verkoopadviseur Leon Fleischeuer. ‘En ook het digitaal factureren moet een flinke kosten- en tijdsbesparing opleveren.’

Upgrade naar PB-Transport Express
Grobben is niet onbekend met de PB-Software, vertelt Fleischeuer. ‘Het bedrijf, met als kernactiviteit afvallogistiek, werkt al jaren met PB-Transport Desktop van Pieter Bas Automatisering.’ De eerste aanleiding voor de upgrade naar PB-Transport Express was volgens Fleischeuer dat Grobben toe was aan een nieuwere versie van hun financiële softwarepakket, Multivers.

Maar tegelijkertijd was Grobben ook druk met de optimalisering van de bedrijfsprocessen. De upgrade naar het nieuwe PB-Transport Express bleek daarin een belangrijke rol te kunnen spelen. Door de uitbreiding met de nieuwe modules PB-Rolcontainer en PB-eFactuur wordt een flinke efficiëntieslag gemaakt die veel tijd en kosten bespaart.

Bewuste keuze voor PB-Transport Express
Er is even sprake van geweest dat Grobben zou gaan werken met het systeem dat de Duitse moeder Remondis in eigen beheer heeft ontwikkeld. ‘Uiteindelijk is er toch voor PB-Transport Express gekozen omdat het Remondis-systeem niet volledig is toegespitst op de Nederlandse wetgeving en omdat het ingewikkeld bleek om er in de praktijk mee te werken’, aldus Fleischeuer.

‘Met name bij dat laatste gaf de gebruiksvriendelijkheid van de standaard Windows software van Pieter Bas Automatisering de doorslag bij de uiteindelijke keuze voor PB-Transport Express en de modules PB-Rolcontainer en PB-eFactuur.’

Klaar voor de toekomst!
‘Om de overstap te maken naar de nieuwe versies van Multivers en PB-Transport, moest het bedrijf ook met nieuwe servers en werkstations gaan werken met het nieuwe besturingssystemen Windows 7.

‘PB-Transport Desktop draait niet goed op Windows 7’, legt Fleischeuer uit. ‘Hierdoor steekt Grobben straks weer helemaal in het nieuwe op het gebied van de hard- en software die het gebruikt. Grobben is dan weer klaar voor de toekomst.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *