Gratis upgrade gebruikers PieterBas-module Stortbelasting

Stortbelasting PieterBas AutomatiseringHet in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas Automatisering is begonnen met de uitlevering van de nieuwe Module Stortbelasting.

Bedrijven kunnen daarmee registreren hoeveel afval ze storten en de stortbelasting daarover berekenen. Ze voldoen daarmee aan de plicht die de wetgever oplegt nadat per 1 april van dit jaar de stortbelasting opnieuw werd ingevoerd.

Per gestorte ton afval moet een bedrag van 17 euro worden betaald. Daarmee levert de stortbelasting Rutte II naar verwachting dit jaar een bedrag op van 25 miljoen euro.

Gratis update onderdeel onderhoudscontracten
Pieterbas-klanten die al werkten met de module voor de oude Afvalstoffenheffing kunnen deze met behoud van investering inruilen voor de nieuwe Module Stortbelasting.

De gratis upgrade is onderdeel van de onderhoudscontracten die klanten garanderen dat ze software tegen de oorspronkelijke nieuwwaarde kunnen inruilen.

Alle andere bedrijven die nog niet met de Module Stortbelasting werken, kunnen deze spiksplinternieuwe module vanaf vandaag bij PieterBas bestellen.

Registreren met Module Stortbelasting
Om de stortbelasting op het gestort afval te kunnen registreren, wordt in de PieterBas-software een aparte opbrengstsoort aangemaakt. Daar wordt de stortbelasting apart geboekt.

Bij het invoeren van de tarieven kan aan de prijs van de betreffende producten en/of artikelen de stortbelasting worden toegevoegd. Bij de facturatie wordt de stortbelasting dan volautomatisch per bon berekend.

Elke keer als er stortbelasting moet worden afgedragen, kan in de PB-Software op basis van de gedefinieerde opbrengstsoort een overzicht worden samengesteld. Op dit overzicht wordt de af te dragen stortbelasting apart gespecificeerd.

Lees ook:
Afvalindustrie is nog niet van de stortbelasting af
Nieuwe stortbelasting standaard in de PieterBas-software!
Onderhoudscontracten PieterBas bieden meer dan standaard SLA’s

Meer weten?
Wilt u uw oude module Afvalstoffenheffing inruilen voor de nieuwe Module Stortbelasting of wilt u met de Module Stortbelasting gaan werken?

Collega Bart Punselie kan hier meer over vertellen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: (024) 358820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Bart kan u ook informeren over alle andere mogelijkheden die de PieterBas-software biedt.

Wilt u op de hoogte blijven van de stortbelasting of andere ontwikkelingen in de afvalindustrie? Volg PieterBas dan op TwitterLinkedIn of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *