Flexibeler werken door digitale communicatie planner chauffeur

Digitale communicatie planner chauffeur afval PieterBas Automatisering

Flexibeler kunnen werken. Dat is een van de voordelen van de digitale communicatie tussen planner en chauffeur. Alle informatie wordt automatisch en snel uitgewisseld tussen het ICT-systeem in de backoffice en de tablet of boordcomputer in de wagen. Dat brengt rust omdat er tussendoor niet meer hoeft te worden gebeld. Ook kan de planning makkelijk en flexibel worden aangepast, heeft de praktijk inmiddels uitgewezen.

Meer weten over de EBA? Lees dan de post op het PieterBas-blog: EBA is win-win: papierloos rijden, sneller wegen en kosten besparen.

Planning dynamisch aanpassen

Illustratief daarvoor is het voorbeeld van een planner die tegen het einde van de werkdag opdrachten opnieuw tussen de chauffeurs verdeelt om er zo voor de zorgen dat alle orders ook due dag worden afgehandeld. Wagens die eerder klaar zijn omdat opdrachten vlotter konden worden afgewerkt, krijgen de orders van de wagen die door de verkeersdrukte wat op schema achterloopt. Dat gaat voor de planner heel makkelijk. Hij versleept daarvoor op zijn planscherm de orders van de wagen die last heeft van het verkeer naar de wagens die tijd over hebben. Daarmee verdwijnen automatisch de orders uit de boordcomputer van de ene wagen. De andere wagens krijgen er zonder tussenkomst van de planner orders bij, inclusief de volledig ingevulde elektronische begeleidingsbrief afval (EBA). Omdat de chauffeur de EBA onderweg aan de handhavers digitaal kan tonen, voorkomen bedrijven  torenhoge boetes voor niet juist ingevulde geleidebiljetten. 

Spoedopdrachten tussendoor

Flexibel plannen heeft voor bedrijven als voordeel dat ze hun klanten een betere service kunnen bieden. Tussengekomen spoedopdrachten worden makkelijk en snel in de planning verwerkt en direct uitgevoerd. De planner wijst de spoedorder toe aan een auto in de buurt. Meer hoeft hij niet te doen. De chauffeur beschikt daarna direct over alle gegevens en formulieren op zijn boordcomputer of tablet zónder dat hij daarvoor eerst naar kantoor hoeft te komen. ‘Kijk er is een order tussendoor gekomen’, laat chauffeur Bert van Swartjes Transport zien. ‘Die heeft de planner vanaf kantoor doorgestuurd naar mijn tablet. Toen we nog met papier reden, moest ik eerst terug naar kantoor om een nieuw geleidebiljet op te halen. Of ik vulde ‘m zelf in. Dat kostte niet alleen veel tijd, maar de kans op fouten was toen ook groter waardoor je bij controle onderweg een boete riskeerde. Omdat de gegevens voor elke order nu rechtstreeks uit PieterBas komen, is dat risico er niet meer.’

Meer weten?

Wilt u meer weten over mobiel werken en onbemand wegen met PieterBas? Neem dan contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas opTwitter, Facebook of LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *