Europese Week van de Afvalpreventie: prijs voor beste idee voorkomen afval

Voorkomen dat er afval ontstaat. Dat is het doel van de Europese week van de Afvalpreventie die plaatsvindt van 21 tot en met 29 november as. Zo’n 20 Europese landen vestigen in dezelfde week de aandacht op afvalpreventie. Ze willen er zo voor zorgen dat er minder afval wordt geproduceerd waardoor er minder grondstoffen en energie worden verbruikt.

VANG Buitenshuis
Europese week van de Afvalvermindering PieterBas AutomatiseringIn de afvalpreventieweek kunnen ook bedrijven, overheidsinstanties, scholen, (milieu)organisaties en burgers hun steentje bijdragen. Tot en met zondag 15 november kunnen ideeën worden ingediend die bijdragen aan duurzaam grondstof- en afvalbeheer. Tot nu toe zijn er al ruim 350 ideeën ingediend.

De Nederlandse genomineerden voor de award worden bekend gemaakt op maandag 23 november tijdens de werkconferentie van ‘Van Afval Naar Grondstof Buitenshuis’. Iedereen die individueel, als groep of bedrijf deelneemt zet z’n idee in de spotlights. Zo zijn de genomineerden het voorbeeld van VANG Buitenshuis. Behalve dat krijgen ze in 2016 ook een plek op de websites Duurzaam Doen en Pluk.nl.

Deelnemen
De wedstrijd wordt georganiseerd door 
Milieu Centraal, in samenwerking met het ministerie van IenM. Thema is ‘Doe meer met minder afval’. Iedereen met een goed idee om afval te voorkomen en te verminderen maakt kans op een award. Eén van de winnaars vorig jaar was Unilever met een actie tegen voedselverspilling in keukens van restaurants.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar michiel.vanesch@milieucentraal.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.ewwr.eu/nl. De regels voor deelname kunnen worden gedownload.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *