eHerkenning niet noodzakelijk bij BOOM-melding

RVO Boom-melding eHerkenning PieterBas AutomatiseringBen ik verplicht om me aan te melden met eHerkenning om een BOOM-melding (VZC-melding) te doen? Dit was de vraag van een van de PieterBas-klanten aan de helpdesk.

Nee dat hoeft niet, is het korte en bondige antwoord van teamleider Natasja Verheijen van de helpdesk. ‘Alhoewel ik wel begrijp waarom de vraag wordt gesteld’, zegt ze.

‘Klanten van PieterBas hebben van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een brief gekregen waarin ze er op worden gewezen dat inloggen veranderd is’, zegt ze.

‘In de brief staat dat bedrijven sinds 1 juli van dit jaar met eHerkenning bij de RVO moeten inloggen.’

Bedrijven die nog niet over eHerkenning beschikken zouden volgens het schrijven snel in actie moeten komen, blijkt uit de uitleg van Natasja.

‘Met ingang van 1 januari zou het namelijk niet meer mogelijk zijn om met een gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Maar de brief blijkt alleen betrekking te hebben op het bij de RVO inloggen in ‘mijn dossier’ en niet voor het doen van BOOM-meldingen via onze PB-software’, zegt ze.

Onze klanten kunnen de BOOM-melding nog steeds automatisch vanuit de PieterBas-software doen. Voor hen verandert er dus niets.’

Hoe zit het met de AMvB-meldingen?
Lees hiervoor deze post op het PieterBas-blog: eHerkenning gaat AMICE-certificaat vervangen.

Of neem contact op met de helpdesk van PieterBas, telefoon: (024) 357 04 74 en e-mail: helpdesk@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *