Eerste AMvB-cursus PieterBas doorslaand succes

Hans Neele AMvB-praktijkcursus PieterBas AutomatiseringTwee keer een dikke 9! Zowel voor de inhoud als voor de mate waarin het programma aan de verwachting voldeed. Die prachtcijfers gaven de deelnemers aan de AMvB-praktijkcursus die PieterBas Automatisering klanten aanbood ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.

De cursus werd gisteren voor de eerste keer gegeven door Hans Neele van Afvalkennis.nl aan gebruikers van de PieterBas-software. Die waren erg blij met het cadeau van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf, bleek achteraf.

Op de foto: Hans Neele van Afvalkennis.nl (links) is de docent tijdens de AMvB-praktijkcursus. Rechts op de foto applicatieconsultant Raymond Huisinga die een toelichting geeft op de digitale begeleidingsbrief van PieterBas.

Onderling ervaringen uitwisselen
Deelnemers AMvB-praktijkcursus PieterBas AutomatiseringAlle deelnemers waren erg enthousiast over de AMvB-praktijkcursus. ‘Erg goed om te horen dat ook andere bedrijven tegen hetzelfde aanlopen’, was de reactie van een van de deelnemers. Anderen sprak van een ‘een leuk initiatief’, ‘een leuke en leerzame workshop’ en ‘een superinteressante en leerzame dag’.

Met name dat laatste was een belangrijk doel dat PieterBas met de AMvB-cursus wilde halen, vertelt teamleider helpdesk Natasja Verheijen. ‘Het hoge eindcijfer van de deelnemers blijkt dat we de verwachtingen hebben waargemaakt.’

Vooral de wisselwerking tussen de theorie die was afgestemd op de praktijk en het onderling kunnen uitwisselen van ervaringen sloeg goed aan, bleek uit de reacties. ‘De AMvB werd grondig toegelicht, maar zonder dat de praktijk van alle dag daarbij uit het oog werd verloren’, zegt ze.

‘Hans Neele belichtte onder meer het voorbeeld van een aannemer die aan de poort komt, maar geen VIHB-nummer en begeleidingsbrief heeft. Hoe ga je daar mee om, was de vraag. Een schot in de roos omdat dit bij meerdere van de aanwezige bedrijven speelt. Mede daarom zijn we later nog op het voorbeeld terug gekomen.’

Lees hier het interview met Hans Neele.

Kennismaken met digitale begeleidingsbrief
Raymond Huisinga digitale begeleidingsbrief PieterBas AutomatiseringHaar collega, applicatieconsultant Raymond Huisinga (foto links), vertelde aansluitend over de digitale begeleidingsbrief. Na zijn uitleg bleek dat voor de meeste deelnemers dit nog vrij nieuw is, merkte Natasja.

‘Ze kennen de digitale begeleidingsbrief wel, maar nog niet alle mogelijkheden. Voor hen was het daarom een verdere kennismaking. Ze vonden het heel interessant, ook omdat hun klanten steeds meer vragen om digitalisering van gegevens.’

Ze blikt daags na de cursus enthousiast terug. ‘Het was de eerste AMvB-praktijkcursus die PieterBas aan haar klanten cadeau deed. We waren met een groep van ruim 20 deelnemers. Een mooi aantal’, zegt ze. ‘Omdat de groep niet te groot was, konden er onderling vragen worden gesteld en ervaringen worden uitgewisseld. Iedereen deed daar actief aan mee, mede daardoor werd het een erg geslaagde dag.’

Niet alleen omdat het erg leerzaam was, benadrukt Natasja. ‘maar vooral ook omdat het een hele gezellige dag was, met een leuke sfeer. Iedereen had het zichtbaar naar z’n zin, was actief betrokken. Voor iedereen die de AMvB-cursus had georganiseerd, was dat geweldig om te zien’, zegt ze.

‘Voor mij had de dag bovendien een persoonlijk noot. Ik kon nu ook kennismaken met iedereen die ik bij de helpdesk aan de lijn krijg, maar nog niet persoonlijk kende. Al met al voor iedereen een dag om tevreden op terug te kijken.’

Volgende AMvB-praktijkcursus op 11 en 13 juni
AMvB-praktijkcursus PieterBas AutomatiseringWilt u ook deelnemen aan de AMvB-praktijk cursus. Dat kan nog op 11 juni (Harderwijk) en 13 juni (Duiven). Alle klanten hebben van PieterBas persoonlijk een uitnodiging voor de AMvB-praktijkcursus ontvangen.

U kunt uw datum van voorkeur mailen aan Natasja Verheijen: AMvB@pieterbas.nl. U kunt haar ook mailen als u geen uitnodiging heeft ontvangen.

Bent u geen klant van PieterBas, maar wilt u wel aan de AMvB-praktijkcursus deelnemen? Dat kan. U wordt dan een bedrag van 295 euro in rekening gebracht. Neem in dat geval contact op met Natasja Verheijen. Telefoon: (024) 3585820 of e-mail: AMvB@pieterbas.nl

Lees hier meer over de AMvB-cursus en het programma.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *