Dusseldorp Groep kiest voor PieterBas Automatisering

De Dusseldorp Groep gaat alle wasteprocessen herautomatiseren. Het bedrijf, gespecialiseerd in onder meer recycling, duurzaam slopen en asbestsanering, koos hiervoor voor PieterBas Automatisering. Het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas gaat in fases de processen van de gezamenlijke reststoffencentra van de business units Infra, Sloop en Milieutechniek en Inzameling en Recycling herautomatiseren. In totaal gaat het om zo’n 14 vestigingen van de Dusseldorp Groep.

>> Foto: ‎Mustapha Hajri van de Dusseldorp Groep  (l) en Hans Buskens van PieterBas Automatisering (r) ondertekenen de samenwerking.

Standaard afvalsoftware

Dusseldorp geeft met de keuze voor PieterBas invulling aan het nieuwe ICT-beleid dat is gericht op standaardisatie. ‘Dus niet steeds zelf het wiel willen uitvinden, maar gebruik maken van de best practice-kennis en -ervaring die er in de markt is’, legt commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas uit. ‘De standaard Windowssoftware van PieterBas sluit goed aan op deze visie.’

Niet over één nacht ijs

Dusseldorp is bij haar keuze niet over één nacht ijs gegaan. In 2008 is Dusseldorp aandeelhouder geworden van Jager Midwolde (voorheen 100 procent Omrin). Via deze deelname is uitgebreid ervaring opgedaan met de logistieke PieterBas-software. Sinds 2011 is het bedrijf volledig overgenomen en inmiddels geïntegreerd in de Dusseldorp Groep. Ook koos Dusseldorp al eerder voor de veelzijdige weegoplossing van PieterBas voor het nieuwe reststoffencentrum (RSC) in Deventer. De reststoffen die daar worden verwerkt worden gewogen met PB Balance G3 C/S.

Waste Insight

Dusseldorp haalt met PieterBas Automatisering een derde partner uit het Waste Insight-samenwerkingsverband in huis. ‘Kernpartner AFAS wordt al ingezet voor HRM en op de meeste voertuigen draaien al boordcomputers van satellietpartner Prometheus. Dusseldorp gaat in de toekomst dan ook zeker profiteren van de nauwe samenwerking tussen deze leveranciers’, aldus Buskens.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt? Neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *