Drone helpt robotwagen afvalcontainer te legen (video)

Zweedse studenten zijn er in geslaagd een werkend prototype te ontwikkelen van een robotwagen die met een beetje hulp van een drone zelfstandig afvalcontainers leegt. De drone stijgt op vanaf de vuilniswagen om de omgeving te verkennen en instructies door te geven over de locatie van de afvalcontainers. Daarna gaat het robotkarretje op pad om ze te legen.

Veiligheid voorop

Het systeem maakt gebruik maakt van een camera, GPS, sensoren en LIDAR (Light Detection and Ranging), een detectietechniek op basis van laserpulsen, bericht NumrushVeiligheid is belangrijk. Zo stopt de robot automatisch als er een kind of een hond vlak voor langs rent. De camera op de vuilniswagen zorgt dat de lediging stopt als iemand te dichtbij komt.

Vuilnisrobot

Het systeem is onderdeel van het ROAR-project, waarin Volvo, Renova en drie universiteiten zoeken naar een vuilnisrobot. Alhoewel het om een werkend prototype gaat, zijn er geen plannen om het systeem op de markt te brengen. Projectmanager Per-Lage Götvall, ziet volgens AT Aandrijftechniek een toekomst met nog meer automatisering. ‘Dit project is vooral bedoeld om onze verbeeldingskracht te stimuleren en om nieuwe concepten te bedenken, die vorm gaan geven aan toekomstige transportoplossingen.’

Update
Drone robotwagen Zweden video ROVA PieterBas Automatisering

Deze post is ook gepubliceerd op LinkedIn waar ICT-manager Dennis de Jong van ROVA op reageerde (zie afbeelding rechts, red.).

Ze hadden bij Volvo eens in Nederland moeten komen kijken voordat ze dit soort bizarre oplossingen  gingen bedenken en maken. Lang leve de zijlader !!’ 

Naschrift redactie:
Omdat het een Zweeds project betreft is in de tekst de opmerking opgenomen van Per-Lage Götvall dat het systeem vooral bedoeld om verbeeldingskracht te stimuleren.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *