Digitaliseren met PieterBas: makkelijker werken en kosten besparen

Afvaltransport digitale begeleidingsbrief EBA PieterBas AutomatiseringEfficiënter, sneller en makkelijk werken om daardoor op tijd en kosten te kunnen besparen. Dat zijn grosso modo de belangrijkste voordelen van digitalisering.

PieterBas Automatisering laat tijdens Recycling 2014 zien wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven in de afvalindustrie. Het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas toont ook dit jaar weer een scala aan innovaties.

Bezoekers kunnen tijdens de vakbeurs onder meer kennismaken met de WeegApp om vanuit de cabine te onbemand wegen, de  standaard afvalboordcomputer, digitaal factureren, de digitale begeleidingsbrief en de elektronische begeleidingsbrief afvalstoffen (EBA).

Standaard Qlikview-dashboard
En daar blijft het niet bij. PieterBas lanceert opnieuw een splinternieuwe innovatie: het samen met Active Professionals ontwikkelde standaard Qlikview-dashboard voor managementrapportages.

Het standaard Qlikview-dashboard voor de PieterBas-software biedt bedrijven in de afvalindustrie met meters, grafieken en tabellen de actuele status van KPI’s als omzet, massabalans en de bezetting van materieel, stelt commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas.

Qlikview-dashboard is volgens hem een sterke tool voor business intelligence. ‘Op basis van actuele gegevens kan een bedrijf vanaf elke lokatie en op elk moment een bedrijf worden gemonitord en aangestuurd.’

Digitale begeleidingsbrief
De digitale begeleidingsbrief is de elektronische versie van het papieren geleidebiljet waarmee alle partijen in de keten veel gemakkelijker kunnen werken. De planner meldt een order in het systeem aan waarna de chauffeur door een simpele druk op de knop de begeleidingsbrief digitaal op zijn apparatuur binnenhaalt.

Na het laden wordt dat automatisch aan het systeem teruggemeld. Ook het aanmelden bij de weegbrug en het compleet maken van de digitale begeleidingsbrief met datum en gewicht gebeurt volautomatisch.

De digitale begeleidingsbrief kan op elk apparaat worden binnengehaald, van smartphone, tablet tot de standaard afvalboordcomputer van PieterBas.

Lees hier hoe de digitale begeleidingsbrief in de praktijk werkt.

Elektronische begeleidingsbrief afvalstoffen (EBA)
Met de EBA wordt de basis gelegd voor een uniforme digitalisering van de afvaltransportdocumenten en communicatie tussen transporteur en  verwerker. Bedrijven die met de EBA werken, kunnen daardoor digitale begeleidingsbrieven ontvangen van andere leveranciers.

Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Baetsen Groep die vrachten ontvangt van Van Happen en Van Dijk Containers waar GAD-vrachtwagens met EBA-geleidebiljetten komen aanrijden. Na een testfase bij HVC Energie wordt inmiddels de EBA 1.1 gebruikt, de nieuwste versie van open standaard. Op de locatie van de Slib VerwerkingsInstallatie (SVI) in Dordrecht zijn de weegbruggen geautomatiseerd met de afvalsoftware van PieterBas Automatisering.

Lees hier de meest gestelde vragen over de digitale begeleidingsbrief en EBA.

Uitnodiging
Recycling 2014 wordt van 23 t/m 25 september gehouden in de Evenementenhal te Gorinchem. U vindt ons in stand 133. Graag nodigt PieterBas u uit om kennis te maken met alle innovaties. 

Gratis entree? Ga naar de Inschrijfpagina van Recycling 2014 en vul deze registratie code in: 7140000849. U ontvangt dan gratis 2 entreebewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *