Digitale begeleidingsbrief afzetcontainers (3)

Met één druk op de knop de digitale begeleidingsbrief voor een afzetcontainer binnenhalen op de tablet, smartphone of boordcomputer. Dat kan met de digitale begeleidingsbrief van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas Automatisering.

In deel 3 van de serie over afzetcontainers nieuwe stijl: het digitale begeleidingsbiljet.

Lees ook:
Deel 1: digitaal orders aanmelden, digitaal plannen
Deel 2: digitaal met de chauffeur communiceren
Deel 4: automatisch digitaal wegen
Deel 5: digitaal factureren

Digitale documenten
De digitale begeleidebiljetten zijn onderdeel is van de digitale afvaldocumenten van PieterBas. Daarmee kan alles worden gedigitaliseerd: van het aanmelden van orders, planning, de opdrachtenlijst, het geleidebiljet, wegen tot en met factureren. Dat is niet alleen makkelijk en snel, maar zorgt er ook voor dat er op de wagen geen stapels papieren geleidebiljetten nodig zijn. Fouten als zoekraken of extra werk om aanvullende gegevens in te moeten vullen, behoren daarmee tot het verleden.

Digitale begeleidingsbrieven
‘Even wachten’, roept Jo de chauffeur naar een automobilist die er door wil. Terwijl de container nog in de takels hangt is hij al bezig een opmerking over het sleuteladres op het begeleidebiljet te schrijven. Dat is nodig zodat ‘kantoor’ die gegevens samen met een order kan verwerker. Dat kost niet alleen tijd, maar Jo moet dat ook precies invullen. Anders kan er iets met een order fout gaan. Hoe anders is dat als hij met een digitaal begeleidingsbiljet kan werken. Op het moment dat de chauffeur een order in zijn opdrachtenlijst selecteert, vult het systeem volautomatisch een digitale begeleidingsbrief in met daarop alle gegevens die verplicht zijn in het kader van de AMvB. Een handtekening is niet meer nodig. Om de digitale begeleidingsbrief binnen te halen, hoeft de chauffeur alleen maar te klikken op een link in het bericht dat hij per email van de planning heeft ontvangen.

Voldoen aan wetgeving
Hij krijgt daardoor het elektronische biljet op zijn boordcomputer, tablet of smartphone. Daarbij zit zelfs een pdf van het ingevulde begeleidingsbrief ‘oude stijl’. Bij een eventuele controle onderweg kan de chauffeur de betreffende ambtenaar simpelweg de digitale begeleidingsbrief op zijn boordcomputer of PDA laten zien. Het weegsysteem van de verwerker zorgt ervoor dat de digitale begeleidingsbrief compleet wordt gemaakt met datum en gewicht. Deze gegevens worden automatisch met het systeem van de planner terug gekoppeld. Die ziet in het systeem dat aan het icoontje dat de order is gewogen als het icoontje ‘gewogen’ oplicht. Dit heeft als grote voordeel dat de planner op elk moment weet dat een order is gewogen.

Wilt u meer weten over digitale afvaldocumenten? Neem dan contact op met Bart Punselie. Hij kan u er alles over vertellen. Bart is bereikbaar op telefoonnummer (024) 3585820 of per email bpunselie@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *