Circulaire ambities gemeenten bepalend voor type milieustraat

Nieuwkoop milieustraat Modulo-Milieustraten Care4Circulair afvalindustrie standaard afvalsoftware PieterBas Automatisering

De specifieke wensen en eisen van gemeenten van gemeenten. Het zijn belangrijke factoren die de keuze voor een milieustraat bepalen. Afgestemd op de lokale situatie leidt dit tot een scala aan mogelijke ontwerpen. Drie daarvan komen in de praktijk het meeste voor: een milieustraat op maaiveldniveau, een verdiepte milieustraat of milieustraat met een verhoogd bordes. Ook de circulaire doelen van gemeenten worden bij het ontwerp betrokken. Afhankelijk van het beleid resulteert dit in een afvalstoffencentrum, grondstoffencentrum of circulair centrum. Doke van Niekerk, manager advies en realisatie, en Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie, van Modulo Milieustraten belichten op verzoek van het blog Care4Circulair de verschillende mogelijkheden.

Lees hier het interview met Michiel en Doke over de typen milieustraten en de bijdragen die zij kunnen leveren aan een circulaire economie. Boven: foto van de milieustraat in Nieuwkoop met een verhoogd bordes waarbij de containers aan een langgerekt bordes staan.

Meer weten?

Kijk dan op het blog Care4Circulair.

Gemeenten die afvalpassen uitgeven moeten voldoen aan de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wilt u meer weten over privacyregelgeving? Lees dan de blogpost van advocaat Monique Hennekens die is gespecialiseerd in privacy in de afvalindustrie.

Het PieterBas-blog besteedt regelmatig aandacht aan ontwikkelingen in de afvalindustrie. Wilt u daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan op TwitterLinkedIn of Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *