Certificering koppeling PieterBas – AFAS garandeert zekerheid

PieterBas AFAS koppelng gecertificeerd PieterBas AutomatiseringDe koppeling tussen PieterBas en AFAS is gecertificeerd. Daarmee garanderen de samenwerkingspartners gebruikers zekerheid. Ook voldoet de koppeling door de certificering aan de hoogste eisen, bericht het Waste Insight-blog.

Het is de eerste keer dat de de koppeling  in zijn huidige omvang wordt gecertificeerd.

Certificering is belangrijk’, stelt Henk Sebens, namens AFAS verantwoordelijk voor de certificering. ‘Het garandeert dat de koppeling tussen de AFAS- en PieterBas-software altijd werkt, ook bij een update en upgrade.’

Grote koppeling
De koppeling tussen AFAS en PieterBad bestaat uit veel onderdelen. Het gaat onder meer om de kostensoorten, debiteuren, pakbonnen en verkoopfacturen, inclusief pdf en de hoeveelhedenkoppeling, waaronder het aantal keren dat op de weegbrug is gewogen en de geregistreerde gewichten zodat deze in de managementrapportage kunnen worden verwerkt.

Controle op basis van checklist
Sebens heeft alle onderdelen van de koppeling samen met software-ontwikkelaar Erwin de Lange van PieterBas op basis van een checklist nagelopen. ‘We hebben onder meer gecontroleerd hoe de koppeling is gebouwd. Een voorwaarde voor een solide koppeling die altijd stabiel blijft’, zo stellen ze.

‘Tijdens het certificeringstraject hebben we ook in kaart gebracht wat er wordt gelogd, bijvoorbeeld in het actielog en hoe fouten worden afgevangen. Dat is belangrijk’, benadrukken Sebens en De Lange ‘Mede ook omdat de procedures hiervoor goed zijn vastgelegd is de koppeling gecertificeerd.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *