Bouw- en sloopafval efficiënter inzamelen met intelligente optimalisatie (webinar)

Intelligente optimalisatie planning route-optimalisatie PieterBas bouw- en sloopafval PieterBas Automatisering AMCS Group webinar

Complexiteit onder meer door de vele mogelijkheden om orders en de verschillende planwerkzaamheden te organiseren, tussenkomende spoedorders, de verschillende soorten en maten containers, en de talloze reeksen die er zijn om ze te stapelen Dit typeert de inzameling van bouw- en sloopafval. Behalve dat door deze complexiteit de winstgevendheid onder druk staat, zijn ook de marges kleiner, zowel organisatiebreed als van de individuele orders. De oplossing voor deze uitdaging is het automatiseren van de afvallogistiek met intelligente optimalisatie, blijkt uit het webinar ‘Overcoming the hurdles in the construction and demolition waste industry’. Daarin legt expert Rogier de Klein uit hoe intelligente optimalisatie in de praktijk werkt en wat de winstpunten zijn, waaronder verbetering van de operationele efficiëntie, grotere marges en een toename van de klanttevredenheid onder meer door de kortere responstijd en regelmatige updates over klantvragen.

Meer weten? Lees dan de post op de AMCS-website: intelligente optimalisatie verbetert efficiëntie inzameling bouw- en sloopafval.

Minder voertuigen nodig om orders uit te voeren

Intelligente optimalisatie is een combinatie van slimme technologieën en IoT (Internet of Things). Door deze geïntegreerde oplossing wordt het mogelijk om real-time te plannen en routes te optimaliseren. Ook kunnen orders en voertuigen continu worden gemonitord om op basis van die informatie orders eventueel opnieuw te plannen en de routes te her-optimaliseren, ook gedurende de dag als de wagens al onderweg zijn. Daardoor verbetert de ingezet van de beschikbare voertuigen. Er zijn 5 tot 15 procent minder voertuigen nodig voor hetzelfde aantal orders waardoor er met hetzelfde wagenpark meer orders kunnen worden uitgevoerd. Tegelijkertijd daalt het aantal kilometers en de CO2-uitstoot met 5 tot 20 procent waardoor de impact op het milieu afneemt. Behalve dat scheelt het de planning en administratie 25 tot 50 procent aan tijd en is er door het gebruik van geïntegreerde IT-systemen aanzienlijk minder tijd nodig voor de follow-up van orders.

Meer weten?

Bekijk dan het webinar ‘Overcoming the hurdles in the construction and demolition waste industry’ waarin expert Rogier Klein aan het woord komt over intelligent optimisation. Klik op de afbeelding hieronder om het webinar te bekijken. Of lees de post op de AMCS-website: intelligent optimisation drives efficiencies in construction and demolition waste logistics.

Wilt u meer weten over intelligente optimalisatie? Kijk dan op de AMCS-website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Intelligente optimalisatie planning route-optimalisatie PieterBas bouw- en sloopafval PieterBas Automatisering AMCS Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *