Bij Dar half jaar lang gratis compost ophalen

Compostdag 2015 ARN Dar PieterBas AutomatiseringZaterdag 21 maart is het weer de jaarlijkse compostdag. In het hele land kunnen burgers dan gratis compost ophalen.

Bij de Nijmeegse afvalinzamelaar Dar kan dit voor het eerst langer dan één dag.

In de periode van maart tot en met november kunnen inwoners van de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Nijmegen en Wijchen gratis compost ophalen, meldt De Gelderlander.

Elke bezoeker kan bij de werf of de milieustraat maximaal drie zakken compost meenemen. Het is volgens de Dar voor het eerst dat het gehele tuinseizoen gratis compost beschikbaar is.

Bedankje voor GFT
De compostdag wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen.

De gratis compost kan worden opgehaald op gemeentewerven, milieustraten en bij composteerbedrijven. Op de website van de compostdag staat een overzicht van onder meer locaties en openingstijden.

Ook kan er losse compost bij de ARN worden opgehaald. Dat kan alleen maar op de compostdag op 22 maart.

Groen gas
De verwerkende bedrijven en gemeenten bedanken met de gratis compost de burgers voor het gescheiden aanbieden van GFT-afval. Bovendien willen zij iedereen kennis laten maken met dit product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Alleen al in de gemeente Nijmegen bieden inwoners gezamenlijk ruim 36.000.000 kilo GFT-afval aan. Behalve compost levert dat ook biogas op dat vrij komt bij het vergisten van GFT-afval. In de regio Arnhem – Nijmegen rijden de streekbussen op het groene gas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *