Beveiliging persoonsgegevens in de afvalbranche

Beveiliging persoonsgegevens in de afvalbranche Waste Insight Monique Hennekens privacy PieterBas Automatisering

Het verwerken van adresgegevens, kentekens of locatiegegevens zijn verwerkingen van persoonsgegevens. Daarom is de privacyregelgeving ook van toepassing bij afvalverwerking. Dit stelt advocaat Monique Hennekens, gespecialiseerd in privacy. Beveiliging van persoonsgegevens is volgens haar een steeds belangrijker vereiste binnen het privacyrecht. ‘Iedere organisatie moet zorgen voor passende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking.’ In een serie blogposts belicht ze de onderwerpen met betrekking tot privacy die voor de afvalindustrie belangrijk zijn.

Haar zesde blogpost gaat over: beveiliging persoonsgegevens in de afvalbranche

Lees ook de andere blogpost van Monique:
‘Persoonsgegevens verwerken in de afvalbranche, wat houdt dat in?’
Afvalpas? Leg eerst de doeleinden vast!
Persoonsgegevens verwerken met een afvalpas: wat is de grondslag?
Privacy en de afvalpas: verwerk niet meer gegevens dan noodzakelijk
Privacy en de afvalpas: informatieplicht


Monique Hennekens

Monique-Hennekens-Hekkelman-Advocaten-gastblogger-Waste-Insight-AFAS-PieterBas-AutomatiseringAuteur Monique Hennekens is advocaat bij Hekkelman Advocaten. In een serie posts voor het Waste Insight-blog over privacy belicht ze voor de afvalindustrie de belangrijkste onderwerpen.

Monique heeft ruime ervaring met het bijstaan van diverse organisaties in privacy en IT projecten. Op privacygebied adviseert zij over vraagstukken die betrekking hebben op zowel Nederlandse als Europese privacyregelgeving en geeft zij regelmatig cursussen en (in house) trainingen. Op IT-gebied  begeleidt zij zowel leveranciers als afnemers bij diverse IT-projecten en bij het beoordelen of opstellen van contracten, zoals ERP (raam)overeenkomsten, hostingovereenkomsten, softwarelicenties en SLA’s.

Wilt u meer weten over privacy in de Nederlandse afvalindustrie? Neem dan contact op met Monique Hennekens. Klik op deze link voor haar gegevens. Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *