Beurs ICT & Logistiek op eerste dag voor AMCS Group al een succes

Beurs ICT & Logistiek route-optimalisatie AMCS Group PieterBas Automatisering

De beurs ICT & Logistiek is voor de AMCS Group nu al een succes. Gelijk op de eerste dag werd de handtekening gezet onder het contract met Duynie Group. Het concern gaat organisatiebreed alle orders voor eigen en extern vervoer optimaliseren en digitaliseren met Fleet Planner, de standaard intelligent optimisation software van de AMCS Group. Tegelijkertijd was er veel belangstelling voor alle oplossing voor route-optimalisatie die AMCS biedt. Ook van bedrijven uit de afvalindustrie, zegt  senior salesengineer Frank Dusée die samen met zijn collega’s geïnteresseerde afvalinzamelaars en -verwerkers tijdens de beurs over de mogelijkheden informeert.

>> Foto: direct al de eerste beursdag was er veel interesse voor de mogelijkheden die AMCS met route-optimalisatie biedt.

Door route-optimalisatie meer afval inzamelen

Enthousiast reacties na de eerste beursdag en ook vandaag tijdens de tweede dag van ICT & Logistiek. ‘Afvalinzamelaars en -verwerkers willen alles weten over route-optimalisatie, zegt Dusée. ‘Dat zijn zowel inzamelaars van huishoudelijk afval en bedrijfsafval als in recycling gespecialiseerde bedrijven. Ze wilden vooral weten welke voordelen route-optimalisatie hen biedt. Een daarvan is efficiënter kunnen plannen. De praktijk wijst uit dat ze met hetzelfde aantal mensen en hetzelfde wagenpark wel 10 procent méér afval in kunnen zamelen. Bedrijven kunnen daardoor groeien zonder te investeren in materieel en zonder extra personeelskosten. Het planningsproces gaat bovendien ook veel sneller. Dit geeft rust op de planning en bespaart kostbare tijd. Hierdoor kunnen orders tot veel korter voor de uitvoering worden geaccepteerd: ‘voor 18:00u besteld, de volgende dag uitgevoerd’. Ook kunnen orders real time worden ingepland op vrachtauto’s die al onderweg zijn. Het systeem voegt deze toe aan de route die het meest efficiënt past en stuurt deze automatisch naar de routelijst op de tablet-boorcomputer van de chauffeur. Met als ander belangrijk voordeel dat bedrijven hun klanten daardoor nog beter en sneller van dienst kunnen zijn.‘

Ondertekening overeenkomst Duynie Group en AMCSGroup tijdens ICT & Logistiek
Sales director Martijn Schimmer van de AMCS Group (l) en logistiek manager Cornel van Gelderen van Duynie Group (daarnaast) na de ondertekening van de overeenkomst. Rechts daarnaast Peter Stalbrink van AMCS en Robin van Noort van Duynie Group.

Meer weten?

De beurs ICT & Logistiek duurt nog tot en met 7 november a.s. en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 09.00 tot 17.30 uur. U vindt AMCS op stand C112. Kijk voor meer informatie op de website van de beurs of op de website van de AMCS Group.

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas en AMCS? Neem dan contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 358 58 20, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *