Automatisch digitaal wegen (4)

Snel wegen en de weeggegevens automatisch terugkoppelen met het centrale systeem. Dat kan als afzetcontainers automatisch digitaal worden gewogen. Met heeft voordeel dat alle partijen in de afvalketen direct over de weeggegevens kunnen beschikken.

In deel 4 van de serie over afzetcontainers nieuwe stijl: automatisch digitaal wegen.

Deel 1: digitaal orders aanmelden, digitaal plannen
Deel 2: digitaal met de chauffeur communiceren
Deel 3: het digitale begeleidingsbiljet
Deel 5: digitaal factureren

Automatisch digitaal wegen
Als Jo de chauffeur bij de weegbrug is aangekomen, is er veel papierwerk af te handelen. De weegoperator neemt de vrachtgegevens van het papieren geleidebiljet met de hand over en weegt de vracht. Jo moppert over de extra tijd die dat kost en al het uitzoekwerk dat dat met zich mee brengt.  De geprinte weegbon moet samen met de geleidebiljetten mee terug moet naar kantoor. De planning wil graag dat de chauffeur de bon bij het juiste geleidebiljet bewaart. Dat is altijd even opletten geblazen.

Tegenwoordig vindt er op het moment dat de chauffeur de digitale begeleidingsbrief op de wagen binnenhaalt, automatisch een vooraanmelding bij de verwerker plaats. Het weegsysteem ontvangt vooraf onder meer het kenteken van de vrachtwagen, de afvalstroom en het ordernummer van de planning. Als de chauffeur bij de weegbrug arriveert, biedt hij zijn pasje bij de weegautomaat aan. Op het display verschijnt automatisch een overzicht van de orders van die dag. Door de betreffende opdracht aan te klikken, geeft de chauffeur de weegopdracht. De vracht wordt daarna automatisch gewogen, het gewicht opgehaald en in het systeem aan de order gekoppeld.

Wilt u meer weten over digitale afvaldocumenten? Neem dan contact op met Bart Punselie. Hij kan u er alles over vertellen. Bart is bereikbaar op telefoonnummer (024) 3585820 of per email bpunselie@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *