Arnhemse afvalpaszaak: wat kan de afvalbranche ermee?

Afvalpas gemeente Arnhem Monique Hennekens advocaat privacy PieterBas Automatisering

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het onderzoek afgerond naar de wijze waarop de gemeente Arnhem persoonsgegevens verwerkt via de afvalpas. In haar beslissing heeft de AP geoordeeld dat de gemeente Arnhem in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens handelt. Toch handhaaft de AP niet. Wat kan de afvalbranche met deze beslissing? Op die vraag geeft privacy-advocaat Monique Hennekens antwoord in haar post voor het Waste Insight-blog over de ‘Arnhemse afvalpaszaak: wat kan de afvalbranche ermee?‘.

Lees ook de andere blogpost van Monique:
Persoonsgegevens verwerken in de afvalbranche, wat houdt dat in?’
Afvalpas? Leg eerst de doeleinden vast!
Persoonsgegevens verwerken met een afvalpas: wat is de grondslag?
Privacy en de afvalpas: verwerk niet meer gegevens dan noodzakelijk
Privacy en de afvalpas: informatieplicht
Beveiliging persoonsgegevens in de afvalbranche


Monique Hennekens

Monique-Hennekens-Hekkelman-Advocaten-gastblogger-Waste-Insight-AFAS-PieterBas-AutomatiseringAuteur Monique Hennekens is advocaat bij Hekkelman Advocaten. In een serie posts voor het Waste Insight-blog over privacy belicht ze voor de afvalindustrie de belangrijkste onderwerpen.

Monique heeft ruime ervaring met het bijstaan van diverse organisaties in privacy en IT projecten. Op privacygebied adviseert zij over vraagstukken die betrekking hebben op zowel Nederlandse als Europese privacyregelgeving en geeft zij regelmatig cursussen en (in house) trainingen. Op IT-gebied  begeleidt zij zowel leveranciers als afnemers bij diverse IT-projecten en bij het beoordelen of opstellen van contracten, zoals ERP (raam)overeenkomsten, hostingovereenkomsten, softwarelicenties en SLA’s.

Wilt u meer weten over privacy in de Nederlandse afvalindustrie? Neem dan contact op met Monique Hennekens. Klik op deze link voor haar gegevens. Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *