Amerikaanse Liberty Tyre Recycling zamelt gebruikte autobanden in met tablets

AMCS Group tablet route-optimalisatie Liberty Tire Recycling Recycling Today inzameling gebruikte autobanden digitalisering PieterBas Automatisering

Orders voor het inzamelen van gebruikte autobanden compleet automatiseren en digitaliseren. Daarin slaagde het Amerikaanse Liberty Tyre Recycling samen met de Boston-vestiging van de AMCS Group. Papierloos rijden, het optimaliseren van processen en efficiënter kunnen werken zijn volgens chief information officer Mark Vescovi belangrijke winstpunten voor het concern dat jaarlijks op meer dan 40 locaties een slordige 150 miljoen banden inzamelt. ‘Bovendien helpt de technologie het bedrijf ook bij het naleven van de regelgeving en het stroomlijnen van het proces, waardoor tijd en geld worden bespaard’, aldus Vescovi in een interview met Recycling Today.

Meer weten? Lees dan het artikel in Reycling Today.

Meer dan miljoen besparen door route-optimalisatie

De AMCS-software en tablets bieden Liberty een integrale oplossing waarmee zowel de inzamellogistiek als de administratieve afhandeling van orders is geautomatiseerd. Inmiddels heeft het bedrijf 350 tablets die de chauffeurs gebruiken als ze de oude autobanden bij garages ophalen. Jaarlijks rijden ze zo’n 30.000 routes, aldus Liberty’s CIO. Op 26.000 daarvan worden de orders met een tablet afgehandeld. De planners laden vooraf hun routes van die dag op de tablet van de chauffeurs die daarmee ook weten hoeveel banden ze moeten ophalen. Spoedorders kunnen nog worden toegevoegd, ook als de route al is gestart. De planners zien real time waar chauffeurs zijn waardoor ze klanten direct kunnen informeren over de status van hun order. Ook zijn de routes geoptimaliseerd. Dat vermindert het aantal gereden kilometers met twee tot acht procent hetgeen jaarlijks een transportbesparingen oplevert van 1,2 miljoen US dollar. Liberty gebruikt ook AMCS-software om digitaal te factureren en de transacties te verwerken op de meer dan 40 websites in de Verenigde Staten en Canada. ‘Daarmee is het een ‘one-stop ERP-systeem’, aldus Vescovi.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas en AMCS voor het digitaliseren en automatiseren van de complete afvallogistiek, inclusief digitaal factureren, en routes-optimalisatie? Kom dan naar Recycling 2019. Vakbeurs Recycling vindt plaats van 19 tot en met 21 november in de Evenementenhal in Gorinchem van 13.00 tot 21.00 uur. Entree is gratis. U bent van harte welkom op stand G105!

U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie: telefoon: (024) 358 58 20, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *