AMCS Route Planner: meer orders uitvoeren met dezelfde mensen en middelen

Route-optimalisatie optimaliseren masterrroutes intelligente optimalisatie. AMCS Group PieterBas Automatisering

Routes voor de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval 10 tot 20 procent efficiënter plannen. Dat kan door het optimaliseren van masterroutes met AMCS Route Planner. Door deze optimalisatieslag kunnen afvalinzamelaar zowel kosten besparen als meer orders uitvoeren met dezelfde mensen en middelen. Ook draagt het beter informeren van klanten bij aan een hoger serviceniveau. Omdat nieuwe klanten efficiënt worden ingepland in bestaande routes, heeft Route Planner bovendien een positief effect op de omzet.

>> Foto: Door masterroutes te optimaliseren heeft AES Ireland 15 procent op kosten bespaard.

Slimme optimalisatiesoftware verbetert efficiëntie

Door masterroutes periodiek te optimaliseren profiteren bedrijven in de afvalindustrie van meerdere  voordelen. Zo is er  25 tot 90 procent minder tijd nodig voor route-optimalisatie, dalen de rijtijden per route met 5 tot 30 procent en zijn er voor de inzameling 5 tot 25 procent minder voertuigen en/of chauffeurs nodig.  Behalve AES Ireland dat 15 procent op kosten bespaarde, zijn andere praktijkvoorbeelden SITA België dat 5 tot 10 procent meer minicontainers per uur ledigt en Ragn-Sells Zweden dat 10 procent minder routes rijdt.

Lees ook de post:
Optimaliseren masterroutes: 10 tot 20% besparing op afvalinzameling.

Meer weten?

AMCS Route Planner is een van de zes oplossingen van AMCS Platform, een volledig geïntegreerde ‘end-to-endoplossing voor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaar en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof.

Kijk voor meer informatie over route-optimalisatie op de website: de AMCS-website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *