AMCS Recyclingsoftware vergroot marges recyclers van metaal, papier en kunststof

AMCS Recyclingsoftware metaal papier kunststof recycling

De recycling van metaal, papier en kunststof volledig digitaliseren en automatiseren. Dat kan met de AMCS Recyclingsoftware, een geïntegreerd IT-systeem dat bedrijfsbreed alle operationele processen stroomlijnt en daardoor zowel de efficiëntie als de marges verbetert. Ook vervalt het tijdrovende papierwerk. Omdat daardoor het mes in de papierberg kan, vermindert het aantal gereden kilometers en daalt de CO2-uitstoot. Vooral omdat hierdoor de impact op jet milieu afneemt, draagt het ‘end-to-end oplossing’ ook bij aan duurzaamheid en een circulaire economie.

>> Foto: Metaalrecycling bij Holland Recycling dat alle operationele processen heeft gedigitaliseerd en geautomatiseerd met de AMCS Recyclingsoftware. Meer weten? Lees dan de post op de AMCS-website.

Geïntegreerde oplossing voor recyclers wisselt informatie automatisch uit

Metaal-, papier- en kunststofrecyclers kunnen met de AMCS Recyclingsoftware voor één of meerdere locaties het totale traject gestroomlijnd afhandelen: van het vastleggen van contracten en prijsafspraken, het verwerken van orders, de in- en verkoop van ingezamelde fracties, het op schaalniveau wegen van deelvrachten, het controleren en accepteren van materiaalsoorten, het volgen van vrachten, inclusief douanedocumenten, en container-tracking en de administratieve verwerking om creditnota’s en facturen te versturen. Gegevens worden één keer ingevoerd, zijn centraal beschikbaar en altijd up-to-date. Informatie die op het terrein wordt geregistreerd, bijvoorbeeld met barcodes, of het met een app accepteren van binnenkomende vrachten, wordt automatisch met het systeem uitgewisseld. Na het uitwegen wordt het gewicht direct met de backoffice uitgewisseld en is de weegbon direct digitaal beschikbaar. De papieren versie gaat naar de klant. Met een paar klikken maakt het systeem daarna de creditnota aan die per mail naar de klant gaat. Daarmee draagt de AMCS Recyclingsoftware bij aan het digitaliseren van alle operationele recyclingprocessen. Dat scheelt werk en tijd waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken en kosten besparen om zo hun marges te vergroten met dezelfde mensen en middelen. Door het geïntegreerde systeem hebben recyclingbedrijven bovendien een compleet beeld van de inkomende stromen, de recycling en de verkoop van grondstoffen en kunnen zo hun zakelijke en operationele risico’s beperken.

Meer weten?

Lees dan ook:
De post op de AMCS-website hoe de AMCS Recyclingsoftware operationele risico’s vermindert
Recyclers stroomlijnen processen met geïntegreerde ICT-oplossing
Het interview met directeur Majid Arai van Holland Recycling
Of bekijk de video van Kaatsch Recycling

Of kijk op de AMCS-website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *