AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over

AMCS neemt PieterBas Automatisering over

De Ierse AMCS Group heeft PieterBas Automatisering overgenomen. Dit heeft CEO Jimmy Martin bekend gemaakt. AMCS is wereldwijd dé toonaangevende leverancier van branchespecifieke software en technologie voor de afval- en recyclingindustrie. ‘PieterBas is een prachtig bedrijf met een gemotiveerd team. Het diverse klantenbestand is een uitstekende aanvulling op ons portfolio, aldus Jimmy Martin. De medewerkers van PieterBas Automatisering en de huidige aandeelhouders Pieter Bas Buskens en Hans Buskens treden toe tot het internationale AMCS-team dat wereldwijd 550+ medewerkers telt.

Innovatieve ambities

PieterBas Automatisering digitaliseert en automatiseert sinds 1988 alle logistieke afvalprocessen van afvalinzamelaars en -verwerkers in Nederland en Vlaanderen. ‘Bestaande klanten profiteren van onze investeringskracht en professionele wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering met organisaties in het midden- en kleinbedrijf helpt onze oplossing beter te laten aansluiten op dit segment.

Toegang tot aanbod aanvullende softwareoplossingen

Commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas Automatisering ziet een goede aansluiting bij AMCS. ‘Zowel qua visie als ook op technologisch vlak. Het AMCS-platform is ontwikkeld op dezelfde cloudarchitectuur en -technologie als de nieuwste G4-software van PieterBas.’ Hij spreekt van een win-win situatie. ‘Onze klanten kunnen blijven rekenen op ondersteuning voor hun bestaande PieterBas Software. Tegelijkertijd krijgen ze nu toegang tot een groter aanbod van aanvullende softwareoplossingen van de AMCS Groep, zoals route-optimalisatie software, mobile solutions, RFID- en weegsystemen. Voor onze medewerkers biedt de overname bovendien kansen om zich verder te ontwikkelen in een snelgroeiende, internationale organisatie.’

Snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland

De AMCS Group is een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste Waste IT-specialist ter wereld. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf 11 succesvolle overnames gedaan. De meest recente zijn de in de Verenigde Staten gevestigde IT-bedrijven Brady en Desert Micro en het Duitse Recy Systems. In 2016 werd GMT Europe al ingelijfd. ‘Hiermee hebben wij ons portfolio kunnen uitbreiden met onder andere specifiek ontwikkelde oplossingen voor de afval, recycling en handel van grondstoffen inclusief schroot, non-ferro metalen, papier, hout, glas, kunststof, textiel en elektronica’, aldus Jimmy Martin. 

AMCS levert wereldwijd industriële softwareoplossingen in de cloud aan de afvalsector en recyclingindustrie met hoofdactiviteiten in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. Samen met PieterBas Automatisering beschikt het bedrijf over 550+ medewerkers en worden 2.650+ klanten in 22 landen bediend. 

Meer weten? Kijk op de website van AMCS of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *