Afvalpas? Leg eerst de doeleinden vast!

monique-hennekens-advocaat-privacy-afvalpas-milieupas-milieustraat-ondergrondse-containers-pieterbas-automatisering

De privacyregelgeving geldt ook voor de afvalverwerking. Dat stelt advocaat Monique Hennekens, gespecialiseerd in privacy. ‘Het verwerken van adresgegevens, kentekens of locatiegegevens zijn namelijk verwerkingen van persoonsgegevens’, stelt ze. ‘Een belangrijk basisbeginsel uit de privacyregelgeving is dat voor iedere verwerking een gerechtvaardigd doel moet zijn bepaald.’ Monique is gastblogger voor Waste Insight. In een serie blogposts belicht ze  de onderwerpen met betrekking tot privacy die voor de afvalindustrie belangrijk zijn. Haar tweede blogpost  gaat over de afvalpas. Ze legt uit waarom het belangrijk is eerst het doel voor het verwerken van persoonsgegevens vast te leggen: Afvalpas? Leg eerst de doeleinden vast!


Monique Hennekens

monique-hennekens-hekkelman-advocaten-privacywetgeving-privacy-afvalindustrie-pieterbas-automatisering-waste-insight-blog-nvrd-seminarMonique Hennekens is advocaat bij Hekkelman Advocaten, gespecialiseerd in privacy en gastblogger voor het Waste Insight-blog. Monique heeft ruime ervaring met het bijstaan van diverse organisaties in privacy en IT projecten. Op privacygebied adviseert zij over vraagstukken die betrekking hebben op zowel Nederlandse als Europese privacyregelgeving en geeft zij regelmatig cursussen en (in house) trainingen.

Op IT-gebied  begeleidt zij zowel leveranciers als afnemers bij diverse IT-projecten en bij het beoordelen of opstellen van contracten, zoals ERP (raam)overeenkomsten, hostingovereenkomsten, softwarelicenties en SLA’s.

Lees hier ook de eerste blogpost van Monique: ‘persoonsgegevens verwerken in de afvalbranche, wat houdt dat in?’.

Wilt u meer weten over privacy in de Nederlandse afvalindustrie? Neem dan contact op met Monique Hennekens. Klik op deze link voor haar gegevens. Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *