Afvalindustrie werkt met tablet efficiënter en bespaart tegelijkertijd kosten (video’s)

Orders uitvoeren met tablet digitalisering afvalindustrie onbemand wegen PieterBas Automatisering AMCS Group

Zonder dure inbouwapparatuur in de wagens efficiënter werken en tegelijkertijd kosten besparen. Dat zijn voor bedrijven in de afvalindustrie de grote de winstpunten als ze hun afvalinzameling digitaliseren met een tablet. Zodra orders zijn ingepland, krijgt de chauffeur ze volautomatisch binnen op z’n tablet in de cabine, inclusief de elektronische begeleidingsbrief afval (EBA). De planner wordt continu op de hoogte gehouden van de orderstatus op de verschillende auto’s. Bij wijzigingen in de planning worden ook de digitale formulieren automatisch gecorrigeerd. Invulfouten zijn daardoor uitgesloten en de chauffeur hoeft nooit terug naar de werf om een geleidebiljet op te halen. Omdat de chauffeur vanuit de cabine de weegbrug bedient, gaat ook het wegen efficiënter en sneller. Behalve dat er daardoor minder wachtrijen zijn voor de weegbrug, staan orders ook direct klaar voor facturatie. Facturen kunnen eerder de deur uit en worden sneller betaald. Mede daardoor heeft digitalisering ook een positief effect op de cashflow.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geleidebiljet ook digitaal op scherm tablet laten aftekenen

Bij Visser Afvaltransport en Recycling komen de opdrachten digitaal in de cabine binnen op de Galaxy-tablet. ‘Zodra een chauffeur de order start, krijgt hij automatisch digitaal de begeleidingsbrief binnen’, zegt Jaap Jilderts, hoofd administratie & ICT. ‘Een voordeel is dat alle informatie van de order die in het systeem staat ook bij de chauffeur terecht komt.’ Bij het innovatieve Herms is vrijwel elk proces gedigitaliseerd. Behalve dat alle wagens zijn uitgerust met een tablet waarop de chauffeurs zijn orders ontvangt, wegen ze ook hun vrachten zelf vanuit de cabine. De opdrachtgever ontvangt direct daarna een digitale weegbon en digitale factuur. ‘Doordat we de processen hebben gedigitaliseerd, kunnen onze chauffeurs ook hun vrachtbrief digitaal op hun tablet laten aftekenen’, aldus Wim Sterken van het bedrijf. ‘Door deze technologie doen we mee met de landelijke aannemers in afvalland.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meer weten?

Wilt u meer weten over digitalisering en onbemand wegen met standaard afvalsoftware? Kijk op de AMCS-website of neem contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 358 58 20, e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *