Afvalbrengstation Veenendaal werft stemmen via Facebook

Het afvalbrengstation in Veenendaal is in de race voor de Publieksprijs van ‘Gebouw van het Jaar’. Stemmen kan via Facebook, het gebouw met de meeste likes wint. Behalve dat deelnemers hun favoriet omhoog in de ranglijst stemmen, maken ze ook kans op een iPad 2.

Het afvalbrengstation is het entreegebouw van de milieustraat in Veenendaal. Het gebouw valt op door het lijnenspel in de gevel dat is ontstaan door het gebruik van zes kilometer verduurzaamde accoyadelen. Ook de rest van het gebouw is milieuvriendelijk. Zo heeft de zuidgevel zonnepanelen en is het dak van sedum.

Afvalscheiding
Het entreegebouw fungeert als een poort waar wordt gecontroleerd welk afval er wordt gebracht. Het idee achter het ontwerp is dat het afvalbrengstation een plek is waar inwoners graag hun afval komen brengen. Daardoor zou het gebrachte afval beter worden gescheiden en herbruikbare grondstoffen opleveren. Daarom is onder de overkapping ook een inzamelpunt gemaakt voor de kringloop zodat inwoners van Veenendaal, voordat ze het perron oprijden, hier nog bruikbare spullen in kunnen leveren.

Gebouw van het jaar
De wedstrijd ‘Gebouw van het Jaar’ wordt jaarlijks georganiseerd om architectuur onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Voor 2012 is het nieuwe Afvalbrengstation in Veenendaal ingezonden door de architect (Mies Architectuur). Inmiddels is bekend dat de professionele jury de inzending heeft geselecteerd als de beste 14 van de regio Oost.

Facebook
In totaal zijn er 309 inzendingen voor het ‘Gebouw van het Jaar’. Alle gebouwen dingen mee naar de Publieksprijs die dit jaar voor de eerste keer wordt toegekend. Iedereen kan via Facebook stemmen op zijn favoriete project. Het gebouw met de meeste ‘likes’ op Facebook wint de publieksprijs. Stemmen kan tot en met 30 april 2012.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *