Afval-piepschuim wordt onderdeel van batterij (video)

Piepschuim verpakking afval oplaadbare batterij PieterBas AutomatiseringWat doe je met het losse piepschuim in pakketjes dat tijdens het vervoer de inhoud moet beschermen? Dat vroegen de chemisch ingenieurs Vilas Pol en Vinodkumar Etacheri van de Purdue University zich ook af.

Zonde om weg te gooien, was hun eensgezinde mening, Dat zou een betere bestemming moeten kunnen krijgen. In hun zoektocht naar nieuwe toepassingsmogelijkheden kwamen ze op het idee om er onderdelen voor een oplaadbare batterij van te maken.

Door het piepschuim tot hoge temperatuur te verhitten, slaagden ze er in om een laagje heel dun koolstof te maken dat als anodes worden gebruikt in lithium-ion-batterijen.

Het materiaal zou zelfs vijftien procent meer elektriciteit kunnen opslaan dan anodes die gebaseerd zijn op grafiet. Behalve dat is het ook een relatief goedkope techniek.

De wetenschappers zijn optimistisch en verwachten dat binnen vijf jaar de helft van het piepschuim tot onderdelen van batterij kan worden verwerkt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Bron en foto: Gizmodo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *