Monique Hennekens: ‘ook afvalbranche moet voldoen aan privacyregelgeving’

Monique Hennekens Hekkelman Advocaten gastblogger Waste Insight AFAS PieterBas Automatisering Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG privacywet

‘Adressen zijn objectgegevens en vallen daarom niet onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.’ Het is een aanname die advocaat Monique Hennekens in de praktijk vaak tegen komt. ‘Het tegendeel is waar’, ontzenuwt ze die veronderstelling. ‘Een adres is te herleiden naar een persoon en is daarom een persoonsgegeven. En die valt wel onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.’ Monique Hennekens weet waar ze het over heeft. Ze is advocaat, gespecialiseerd in privacy en gastblogger voor het Waste Insight-blog. In haar blogposts belicht ze de onderwerpen met betrekking tot privacy die voor de afvalindustrie belangrijk zijn. Het Waste Insight-blog blikt in dit artikel met haar terug op de eerste gepubliceerde blogposts. Volgende maand post Monique het volgende artikel in haar serie. Dit keer over: de meldplicht datalekken binnen de afvalbranche.

Lees hier het hele artikel.

Privacy-advocaat Monique Hennekens

Auteur Monique Hennekens is advocaat bij Hekkelman Advocaten en gespecialiseerd in privacy. In een serie posts voor het Waste Insight-blog over privacy belicht ze voor de afvalindustrie de belangrijkste onderwerpen. Monique heeft ruime ervaring met het bijstaan van diverse organisaties in privacy en IT projecten. Op privacygebied adviseert zij over vraagstukken die betrekking hebben op zowel Nederlandse als Europese privacyregelgeving en geeft zij regelmatig cursussen en (in house) trainingen. Op IT-gebied begeleidt zij zowel leveranciers als afnemers bij diverse IT-projecten en bij het beoordelen of opstellen van contracten, zoals ERP (raam)overeenkomsten, hostingovereenkomsten, softwarelicenties en SLA’s.

Wilt u meer weten over privacy in de Nederlandse afvalindustrie? Neem dan contact op met Monique Hennekens. Klik op deze link voor haar gegevens. Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *