7″ iPad mini interessant alternatief voor andere tablets

Apple kondigt volgende week de iPad mini aan. Het kleine zusje van de iPad krijgt waarschijnlijk een 7,85 inch-scherm dat door Sharp wordt gemaakt, melden meerdere media. De uitnodigingen voor het het event zijn inmiddels verzonden.

De techgigant uit het Amerikaanse Cupertino wil met de kleine tablet vooral de concurrentie aan gaan met de Nexus 7 van Asus en de Kindle Fire van Amazon, concludeert het PieterBas-blog op basis van de recente berichtgeving.

Prijstechnisch zou Apple andere 7 inch-tablets rechts moeten kunnen inhalen. Blijkens een inventarisatielijst waar de Telegraaf over bericht gaat het instapmodel 249 US dollar kosten. Ter vergelijking: de Nexus 7, Google’s tablet, kost in een 16GB-uitvoering 249 dollar, de 16GB wifi-versie van de populaire Kindle Fire kost 299 dollar.

Door de prijsstelling van de iPad mini spreekt Apple een geheel nieuwe groep consumenten aan die anders niet zo snel voor de huidige iPad zal kiezen.

Specs
De iPad mini krijgt naar verwachting een 7,85 inch scherm. De schermresolutie van de iPad mini is hetzelfde is als die van de iPad 1 en 2. Met een resolutie van 1024×768 is de scherpte wel beter omdat de het display met 163 pixels per inch een hoger pixeldichtheid heeft.

Het scherm van de iPad mini wordt een IGZO-display van Sharp. Dit zou blijken uit een bekendmaking van het Japanse elektronicabedrijf dat meldde een 7-inch tablet uit te brengen met de nieuwe display-technologie.

De nieuwe LCD-display van Sharp heeft als grote voordeel dat het weinig energie verbruikt waardoor er met de tablet 2,5 keer langer kan worden gewerkt dan met de huidige tablets. Bovendien is de rand smaller waardoor het scherm bijna helemaal tot aan de rand doorloopt. Door de Sharp-display wordt de iPad mini bovendien ook dunner en lichter waardoor de nieuwe Apple-tablet makkelijker mee kan worden genomen.

Conclusie
De iPad mini:
1 Wordt scherp geprijsd
2 Heeft door de resolutie een helder en scherp beeldscherm
3 Is dunner en lichter
4 Handzamer is en makkelijker mee te nemen

Door deze voordelen is de kleine iPad een is een aantrekkelijk alternatief voor de grote iPad of andere 7 inch-tablets, zeker voor bedrijven die een tablet overwegen om te gebruiken voor hun digitale afvaldocumenten, zoals Visser ATR.

Na een test met vier chauffeurs koos het bedrijf voor een tablet boven een smartphone. ‘Gaandeweg die periode hebben we die apparaten geëvalueerd’, vertelde Jaap Jilderts eerder tegen het PieterBas-blog. ‘Wat werkt beter, is de vraag die we tussentijds een paar keer hebben gesteld. Steeds ging de voorkeur uit naar de tablet vanwege de schermgrootte.’

Ook de informatie op de afvaldocumenten, zoals de digitale begeleidingsbrief, speelde bij de keuze een rol. ‘Dat wordt op een groter scherm beter weergegeven’, aldus Jilderts. ‘Verder willen we in de toekomst ook gaan werken met apps, bijvoorbeeld om te navigeren, en ook dat is beter op een grotere display te zien.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *